Om oss

Vi är en familj som sedan 2013 driver en mindre gård på 4,5 ha belägen på vackra Orust.
Vi håller en mindre besättning av gotlandsfår som betar och håller våra marker fina. I en av våra hönsgårdar bor orusthöns som vi håller genbank på. I den andra hönsgården pickar en blandning av lantrashöns som bohusläns-dals svarthöns, maran, silveruddsblå och hedemora. De lägger ägg i olika färger. Våra djur äter ekologiskt foder och har gott om utrymme för att beta och picka så deras naturliga beteende kan tillgodoses.

Vi har en frilandsodling av grönsaker på ca 500 m², en äpple odling med ca 40 träd och många planterade bärbuskar som havtorn, blåbärstry, saskatoon, aronia, hallon, vinbär, krusbär och smultron. Vi har även kallväxthus där vi odlar chili och tomater.  

Vi odlar allt med ett ekologiskt tänk i samklang med naturen vilket innebär att vi gödslar våra odlingar med naturlig gödsel från våra får och höns, drar upp ogräs för hand och bekämpar skadedjur främst med brunsåpa. Naturligtvis använder vi inga gifter. 

Vi började odla med avsikt att vara självhushållande men har långsamt utökat och säljer vårt överskott under säsong på bl.a. Tavlebord (en lokal lanthandel nära Tegneby på Orust). Vi kommer även sälja på lokala rekoringar och via denna gårdsbutik på nätet. 

Vi är nyfikna på all form av hantverk och har gått utbildning i både Eldrimners regi i sylttillverkning med eget pektin samt skulptur och rakubränning vilket vi kommer lansera senare. 

I år fick vi en gårdslokal godkänd för livsmedelsförädling. Där kokar vi exklusiva sylter i vår franska koppargryta med eget pektin från våra äpplen.
Vi tillverkar även chilisalter samt torkar vild svamp.
Vi sätter en ära i att i stort sett alla ingredienser kommer från vår gård eller vilda närmiljö.

Till sist får vi inte glömma vår underbara bordercollie Ester som övervakar allt på gården!

Välkomna in i vår gårdsbutik på nätet!