Sylt och marmelad med eget pektin

Som barn gick jag ut i naturen med min mormor och plockade säsongens vilda bär. Sedan luktade det underbart i mormors kök av sylt och saft av alla de sorter. Hyllesaft (saft på fläderbären), björnbärs- och lingonsylt har jag starkast minne av. Vackert uppradade syltburkar i skafferiet med mormors snirkliga skrivstil. Mitt intresse har ökat för varje år och nu har jag diplom från Eldrimners syltkurs med egentillverkat pektin samt en godkänd lokal för livsmedelsförädling på gården! 

Vi ser en ära i att våra råvaror till allra största del kommer från egna bär och frukter eller orörd natur i vår närhet. 

Vi har egna; havtorn, saskatoon, aronia, blåbärstry, hallon och olika sorters vinbärsbuskar. En hel kulle med smultronplantor och en mindre äppleodling. Vi odlar giftfritt med ett ekologiskt tänk allt ifrån gödsel med ströbädd från våra får och höns till skadedjursbekämpning med ekologisk brunsåpa. 

All vår sylt är hantverksmässigt tillverkad i vår franska koppargryta med pektin vi kokat i vår saftmaja från våra egna äpplen, precis som mormor gjorde!

När vår exklusiva sylt säljes via direktförsäljning ges även möjlighet till smakprov.